Het Booms Frituur wordt uitgebaad door Dhr De Roover Paul-jan, Mevr Gallée Monique en hun zonen.
Beide families getuigen van een lange traditie van wafelbakkers door hun voorouders.
Het Booms Frituur is niet altijd onder de huidige naam gekend geweest bij de bevolking. Enkele eeuwen geleden startten twee families een traditie die nu nog steeds in ere wordt gehouden: Smoutebollen en Wafels bakken.

Al van in de 16e eeuw is er, langs de zijde van Gallée, in de stamboom sprake van het beroep "Wafelbakker". De familie De Roover, startte iets later...

Volg hieronder de evolutie van de smoutebollen en de wafels:

Van Stootkar tot Smoutenbollenkraam...

Familie De Roover
Familie Gallée
1895

Dhr Van Linden (grootvader van Paul-Jan) sticht zijn bakkraam en doopt het:
"BOOMSCHE FRITURE".

1920






















1931

De namen op het kraam veranderen naar:
'De Roover - Van Linden'.

Dochter Van Linden huwde met Dhr De Roover (ouders van Paul-Jan)



1835
De bedovergrootvader van Adriaan Gallée zou in 1835 aan het bakkraam gestaan hebben. Het kraam bestond eigenlijk enkel uit twee schragen en een houten plaat. (Hij is de bedovergrootvader van Monique)
1900

Rond deze periode heeft Adriaan Gallée (overgrootvader van Monique) de fakkel overgenomen. Hij bakte nog steeds op dezelfde manier als zijn grootvader.

1916
Gallée Eugène en Meerpoel Rigina (grootouders van Monique) gaan van start in een écht kraam.

1925
Gallée August en Duré Colletta (ouders van Monique) nemen de zaak over en zij bakken onder de naam "Antwerps Gebak"



1950
Monique tussen haar ouders.
1985
De Roover en Gallée prijken nu samen op de kramen van het "Booms Frituur"
Paul-Jan en Monique zetten tot op heden de traditie, die hun families al enkele eeuwen uitoefenen, met trots verder.










1990
1992
1992
2005
   


Booms Frituur ® 2006 | Disclaimer | Design by JPCOM